pondělí 23. října 2017

Začarovaný kruh


Single život obnáší neustálé stěžování si na samotu, příprava na život a smrt v osamění, to vše s nepřiměřenou touhou mít po boku někoho. Po čase slevíš z nároků a už chceš fakt jen to, aby byl skutečný. Žádné přehnané nároky. A co když se tento sen stane skutečným? Že bys mohla reálně narazit na člověka, se stejnou retardací, jako máš ty? Normální jedinec by se zaradoval a stiskl v hlavě to pomyslné tlačítko „NEPOSER TO“. Ale co když je člověk už tak dlouho single až se z toho stane jeho image, náboženské přesvědčení a vše v co důvěřuje. Jede sám na sebe, nikdo ho nemůže zradit. Pokud by to, že někoho takového potkáš a on o tebe bude mít zájem, bylo reálné, tak by zde mohla nastat panika, stavy úzkosti a stres. Člověk už má totiž předešlé zkušenosti a většinou, protože jsou již minulostí, asi ty zkušenosti nebudou úplně pozitivní. A tak začne v hlavě ta siréna „Uteč!“.

Vzpomeneš si na všechny ty sračky, kterými sis prošel v minulém vztahu a přemýšlíš, jestli ti to za to stojí. Myslíš na své plány do budoucna. Garsonka, vinotéka a osm koček ti hned začnou připadat jako vlastně dobrý nápad, jak prožít zbytek života. Začneš se od té osoby tedy distancovat, až se na tebe úplně vykašle. Uleví se ti, ale jen na chviličku. Do té doby, než z tebe vyprchá alkohol, a v dáli přestane hrát single ladies. A pak opět nastane ten koloběh života, kdy brečíš a stěžuješ si, že tě v garsonce sežerou tvoje vlastní kočky, až tam umřeš v osamocení. A tomu se, milé ženy, říká začarovaný kruh.

 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Pověsti české

Začala jsem pracovat v celkem fajn firmě. Mému nástupu předcházelo důkladné výběrové řízení, jehož součástí bylo například namalovat zvíře. ...