pondělí 12. března 2018

Kategorizování mužů a žen


Miluji, sleduji a čtu blogy na Refresheru. Většina z nich je psaných slovensky. A já miluji slovenštinu a tudíž také Slováky. Ten jazyk je takový jemný, něco jako Francouzština, že? Našla jsem jednoho bloggera, který píše o věcech, které jsou mi blízké. Ale on to píše z toho druhého pohledu, z pohledu chlapa. Celkem mě zarazilo, jak se dokáže otevřít. Nehraje si na drsného, ale dokáže říct, jak mu rozchod ublížil. Jo, je tam více lidí, kteří začali psát po rozchodu. I můj blog tak nějak vznikl. Tento chlapec s přezdívkou Jake Stark, (což zní jak z porna, co si budem..) je mi svým lidským způsobem velmi blízký. Líbí se mi jeho otevřenost.



"Niektorí ľudia majú vo zvyku hodnotiť  vzhľad ostatných číslami na škále od 1 do 10. Takéto objektivizovanie a nechutné kategorizovanie žien (a mužov) je v skutku odporné a vypovedá o tom kam ako spoločnosť nikdy nechceme klesnúť... Takže. Zobudím sa vedla tejto skurvenej trojky a váha celej situácie sa na mňa zrazu zosype ako severná dvojička v New Yorku."


Jo, tohle se prostě stává. Někdy, v těch lepších případech se to stane ještě před tím, než k něčemu dojde. Třeba mě se to stává a může za to kdo? No přece Tinder. Ta debilní seznamka, kde si dáš své nejlepší fotky a do popisu napíšeš, že máš dva metry. Stalo se mi to. Myslím si, že při takových randech naslepo by mělo platit tohle pravidlo: „Pokud nevypadáš jako tvé fotky, platíš drinky, dokud tak nebudeš vypadat.“ - Což mi připomnělo večery s Emanuelem. No co, fungovalo to.

Že mi ten borec kecal o své výšce, bylo zjevné hned, co jsem si vedle něho sedla do auta. Ale větší problém bylo to, že nevypadal tak, jak na fotkách. Panika. Když je chlap menší, jak ty říká se, že v posteli se to srovná. Tohle ale nebyla situace, kdy bych měla zájem, aby se něco srovnávalo. Sakra. Píšu Růženě. „Prosím můžeš dělat, že jsi umřela, abych měla fajn výmluvu a mohla domů?“



 Děcka, tohle je celkem drastické ale mě se to nedávno opravdu stalo. Teda tomu klukovi zřejmě opravu někdo velmi blízký zemřel, ale pokud ne, tak to byla super výmluva a už jsme se neviděli, protože na to fakt nemáš co říct.

Růžena mi často zachraňuje, v podobném srabu, život. Třeba po té situaci, která nastala v minulém článku, jsem původně chtěla, aby mě domů odvezl ten borec. Avšak ten se vzpamatoval až o půl 7 večer a s dotazem „Ale já jsem s ní nespal, ne?“ si zasloužil nominaci na to, stát se hitem Instagramu @esterajosefina. Taky jsem měla super nápad, když jsem viděla klíče od auta položené na botníku. Jo, byla jsem dost opilá, na to mít tak debilní nápad jako ukrást mu auto, ale naštěstí taky přiliž opilá na to, ho uskutečnit. Takže si mě vyzvedla Růža a vyhrála langoš, o který jsme se vsadily, když u něj budu spát. Ale s tím co se stalo, nepočítala žádná sázková kancelář. LOL.


Jo, sorry, zase přebíhám, ale píšu tak jak mi to skáče pod prsty. Takže o 2 chlapy zpět k tomu co lhal. Takže sedím vedle něj a nemluvím, přemýšlím. Co mám dělat? O čem se trapně bavíme. Jinak než trapně to nejde. Mmm, tu cestu znám. Kdybychom jeli tady do leva, dojedeme k tomu týpkovi, u kterého mě Růža teď vyzvedávala. Zastavuje. Vystupujeme z auta, je malý. Jdeme do pátého patra bez výtahu, dost času přemýšlet. Mám spadnout a dělat, že jsem si zlomila nohu? Poslední šance na útěk. Stojíme u dveří, na koberci jsou červené tenisky, očividně dámská velikost.

 „S kým tady bydlíš?“

„Sám.“

 „Čí jsou ty boty?“

 „Moje.“



A fakt ty vole. Dívám se na ty boty co má na nohách a vidím to. Hele, já jsem zvyklá z domu, že chlap má dvanáctku nohu, Miloš měl 45tku a to už mi přišlo na chlapa málo.

Sedám si na pohovku, konverzuji o jeho práci a škole. Ptá se, co budu pít. Vodku, dvojitou vodku. Vodu s citronem. Trapas. Je mi zima na nohy, tak se přikrývám dekou, chci spát. Prosím ho, aby mi zapnul hokej. Konečně se máme o čem bavit. Odvezl mě domů a já šla do hospody na dva litry dvě sklenky vína. Tohle bylo na mě moc.

Super zjištění bylo, že jemu to vůbec nepřišlo trapné a týden na to mi psal, jestli se stavím. Zde jsem využila další super výmluvy, kterou mě naučil Miloš. „Nemám čas.“ Naivně jsem doufala, že se ho mé odmítnutí dotkne a již mě nebude kontaktovat. Týden na to – pondělí. Psal mi hodně zvláštní zprávy, ale to chlapi prostě někdy dělají, když zrovna mají krev jinde, než v mozku. Za ty zprávy se mi na druhý den omlouval, že byl opilý. V pondělí? Wtf? Říkám, že se nic neděje, že to se stává. Ale on naléhal, abych tu naši konverzaci smazala. Říkám jo, ok. – Nesmazala jsem ji. Za chvíli psal zase, jestli jsem ji smazala. Řekla jsem, že ne. On prosil, že takový už nechce být a už vůbec ne, aby se to někdo dozvěděl. Takže to nevíte. Vlastně vy to fakt nevíte, protože to bylo trapné i na publikaci zde. Chudák. Hihi.


Jsem asi ničitelka dobrých mravů, omlouvám se. Ne nadarmo si říkám postrach mužů, logicky. Tento článek je hrozně hektický, přeskakuje v čase, mezi různými osobami, ale mě se tak píše nejlíp. Píšu tok svých myšlenek. Když se ty myšlenky snažím usměrnit a psát nějak jinak, tak mi to trvá, nechce se mi do toho a většinou to není ani moc takové osobní – moje. Jinak abych chlapci nekřivdila, kdyby byl vyšší než já, byl by klidně 5 – 6tka. Za to hezké tělo mohl být klidně šestka, ale bohužel jeho konečná známka je za mě 4/10.  A to hodnotím vzhled, nic víc. Kdyby se mělo hodnotit i to, že byl debil, tak se přes pětku snad nikdy nedostanu.



Richarde,

přeji Ti hezké pondělí a úspěšný týden. Zítra se jedu podívat tam k vám do Prahy. Snad se tam neztratím… Přeji hodně kreativity a pevné nervy  při psaní diplomky. Podívej se pak  na Sarahah, zkouším Ti nějakým způsobem odepisovat tam 😃

Denis


Žádné komentáře:

Okomentovat

Pověsti české

Začala jsem pracovat v celkem fajn firmě. Mému nástupu předcházelo důkladné výběrové řízení, jehož součástí bylo například namalovat zvíře. ...