čtvrtek 15. března 2018

Sebevědomí je sexy


Sedím v kanceláři a v pozadí z rádia hraje písnička „You're simply the best…“ a pořád dokola rozebírám jednu věc, na kterou mě navedla tato skladba. Zrovna si píšu s Máňou, holky mě vždycky v mých slabých chvilkách podrží, takže píše „Deny ale šak ty máš skvělou postavu, mně se líbíš.“ Nakonec jsme se shodly, že kdybych byla hubená, tak bych to ani nebyla já. A to je pravda. Kdybych se nemohla čas od času pořádně najíst něčeho nezdravého, co miluju, byla bych smutná. Lidi, kdybyste viděli ty moje šťastné oči, když přede mne někdo dá jídlo… Jednou jsem byla s Kubou na kafe a já jsem si dala hambáč. Hambáč se prostě nedá jíst nijak inteligentně. Maso a salát mi padali zpět na talířek a po rukách mi tekla majonéza. Všimla jsem si, že se na mě Kuba dívá.
„Kubi, vadí ti, že jím jak prase?“
„Vůbec ne, mě se hrozně líbí, jak si to jídlo užíváš.“
K nezaplacení.

Bohužel já po takových akcích trpím výčitkami. To mě jen tak připomnělo, že někteří lidi, tě podrazí, nebo udělají prasárnu a výčitky nemají a já je mám i z jídla. To je život! Pak se mi třeba stane, že večeřím řízek a pak mám takové výčitky kvůli tomu řízku, že je 9 hodin večer, -5 stupňů a já musím jít běhat. Jo a to je možná ten problém, že nehubnu, i když cvičím. Protože já cvičím, abych mohla jíst, tak jak chci. Naštěstí už nemáme 3 měsíce váhu, takže jsem relativně spokojený člověk.
Ale!!! Teď jsme byly s Růženou nakupovat. Automaticky si beru do kabinky ty největší dostupné velikosti. Ty mi byly velké, tak prosím Růžu, ať donese o číslo menší, a to mi bylo taky velké! Říkám si, asi dobrý obchod, mají jiné velikosti, ale opakovalo se to i v dalších 3 obchodech, takže nádhera. Až na ty prsa no. Člověk by vypadal hned o 2 velikosti hubenější nemít ty kozy, ale Bůh se mnou asi zamýšlí velké věci, tak mi v tomto ohledu skutečně dopřál. Bože, děkuji ti za tyto dary, které nám přinášíš. Amen.

No, každopádně moje sebevědomí, co se postavy týče, je spíš v „červených číslech“. Může za to při nejmenším můj bývalý vztah, kdy jsme se dokázali pohádat, protože jím večer guláš. Pořád jen výčitky, jak vypadám, co jím, že mám chodit cvičit, ale se mnou chodit cvičit nechtěl. Podpora jak sviňa. Šli jsme na ples (na jiný, než na kterém jsem jedla guláš) a každá ženská chce slyšet, že v šatech ji to sluší, zejména od svého partnera.
„Ty máš stahovačky?“
„Jo.“
„Jde to poznat…“
Jakože jsem vypadala hubenější než ve skutečnosti, takže mi asi chtěl zalichotit. A pak už to bylo všechno jen horší. Při sexu jsem si chtěla nechávat tričko, protože jsem se před ním styděla. Pořád mě kritizoval a tak moje sebevědomí postupně odcházelo i s tímto vztahem.
A jo, sere mě to pořád. Ve fitku cvičíme všichni před velkým zrcadlem, takže vidím sebe vedle těch hubených ženských a připadám si, že tam nepatřím, že tam nemám být. Jako opravdu to chce odvahu začít chodit někam cvičit, aby se na tebe nedívali jako na exota. Já exot jsem, takže kašlu na všechny, ať se podívají na pořádný materiál.

Tento článek píšu, protože je spousta krásných ženských a holek, které by mohly být úžasné, vtipné a zářit, ale nemůžou. Nemůžou, protože ztratily sebevědomí, a sebevědomí je právě to, co dělá ženu sexy. Myslím to zdravé sebevědomí, na nic si nehrát a cítit se uvolněně taková, jaká jsi. Kdybych se na každé pivo a panáka dívala jen jako na dávku kalorii, nebyla bych to já. Kdyby tata zaudil maso a já si nešla ukrát kus podbřušca, nebyla bych to já. (Nebo kdybych nemluvila tak, jak mi huba narostla – i když tady se snažím.)
Byla bych asi suchar, který sedí sám bez přátel o vodě a salátu bez dresinku, ale měla bych o 20 kilo míň. A bylo by mi líp? No to by mi teda nebylo! A víš co? V poslední době se mi stává, že mě nikdo nekritizuje, ale naopak chválí. Včera se mě paní, ke které chodím na vosk, ptala, jestli dělám nějaký sport, že mám hezky pevné nohy. A já zase začala, že mám celulitidu a špeky a bla bla. Prostě jak kdybych nechtěla vnímat to pozitivní.




Když mě na Instagramu začne sledovat nějaký borec, který má uvedené, že je osobní trenér, nebo nějakou takovou profesi, vždycky čekám, že mi nabídne tréninky nebo jídelníček. A teď si vemte, že mi takový chlap napíše, že se mu líbím. Takže zírám, a ptám se, jestli se nespletl. Ty vole, prostě se nemůžu pořád litovat a podceňovat. Určitě ne teď, když jsem oblekla tričko velikosti 38 :-D

Baby, zkusme začít to pozitivní vnímat. Dokázat přijmout pochvalu a kompliment. Zkusme se naučit ty naše kila nosit. Udělat z nich své přednosti. A dívej, kdyby ti nějaká hubená kráva řekla, že jsi tlustá, máš výhodu toho, že když ji jednu vypálíš, odletí až na Mars.



Na závěr jedno moudro, které používá můj otec:
„Správná ženská v zimě hřeje a v létě vrhá stín.“

 

pondělí 12. března 2018

Kategorizování mužů a žen


Miluji, sleduji a čtu blogy na Refresheru. Většina z nich je psaných slovensky. A já miluji slovenštinu a tudíž také Slováky. Ten jazyk je takový jemný, něco jako Francouzština, že? Našla jsem jednoho bloggera, který píše o věcech, které jsou mi blízké. Ale on to píše z toho druhého pohledu, z pohledu chlapa. Celkem mě zarazilo, jak se dokáže otevřít. Nehraje si na drsného, ale dokáže říct, jak mu rozchod ublížil. Jo, je tam více lidí, kteří začali psát po rozchodu. I můj blog tak nějak vznikl. Tento chlapec s přezdívkou Jake Stark, (což zní jak z porna, co si budem..) je mi svým lidským způsobem velmi blízký. Líbí se mi jeho otevřenost.

pondělí 5. března 2018

Pohlavní životy siamských dvojčat


Včera mi napsal můj inkognito kámoš R. Píše, že bych si měla přečíst knížku od I. Welshe - Pohlavní životy siamských dvojčat. A to mě přivedlo k zamyšlení. Dvojčata Abigail Loraine a Brittany Lee Henselovy jsou výjimečná v tom, že jsou svými těly zcela srostlá a vypadají jako jediný člověk se dvěma hlavami. Ovšem uvnitř jsou to dvě osobnosti a důležité tělesné orgány má většinou každá z nich svoje a plně funkční. Například mají ve společném těle dvě srdce, dva páry plic, dva žaludky atd. Ale!!! Mají pouze jednu pánevní kost, což znamená… víte co. Takže ačkoliv jsou dvě oddělené osobnosti, které můžou mít každá jiného partnera, oba partneři budou mít sex vlastně s jednou a tou samou osobou. Prostě se musí dělit.   


 

Pověsti české

Začala jsem pracovat v celkem fajn firmě. Mému nástupu předcházelo důkladné výběrové řízení, jehož součástí bylo například namalovat zvíře. ...